Kategorier
Nyheter

«Storslått og vemodig»

Mozarts Requiem 2011

«Det er spennende når noen tør satse og attpåtil lykkes. Abildsø Bygdekor og Holmlia Blandakor tok for seg Mozarts Requiem.»

Se omtalen i Nordstands Blad: 

http://dittoslo.no/nordstrands-blad/storslatt-og-vemodig-pa-abildso-1.6564147

Kategorier
Nyheter

Konsert med Mozarts Requiem

Mozarts requiem den 15. oktober.

Den 15. oktober vil Abildsø Bygdekor sammen med Holmlia Blandakor fremføre Mozarts Requiem i Fellesskapshuset på Abildsø. Det samlede koret teller ca 90 sangere, og Ida Tingstein vil dirigere konserten. 

Sammen med korene vil 21 musikere fra Oslo Filharmonien medvirke. I tillegg har vi med oss 4 solister, som har Mastergrad fra Norges Musikkhøgskole eller Statens Operahøgskole:                                 

Mozart flyerHildegunn Hovde, sopran

Silje Vatne Heggem, mezzosopran

Mathias Gillebo, tenor

Olle Holmgren, bass

 

Velkommen til Fellesskapshuset på Abildsø den 15. oktober.  Adresse: Langerudhaugen 1.
Konserten starter kl. 18.00

Billetter kan forhåndskjøpes for kr. 200 – Innbetales til konto 1203. 42.69813, husk å oppgi navn ved innbetaling.

Billetter ved inngangen kr. 250
Skoleelever og studenter kr.150. Barn under 12 år gratis.

Kategorier
Nyheter

Og så går turen til Bad Nauheim

16991718Årets kortur går til Bad Nauheim, der vi skal på gjenvisitt til Regenbogenchor for å være med på feiringen av deres 25 års jubileum. De har forberedt et allsidig program for oss, der alle poster avsluttes med: .. og så skal vi ha det hyggelig sammen, med mat og drikke!

Det blir sightseeing i Wetterau-området og fest den første dagen, mens lørdagen blir konsertdagen, med fest etterpå.

2011_06_25_RBC_Konzert_Flyer_11710Konserten har tittelen: Von Barock bis Rock: Grieg meets Rammstein! Her bør det være noe for enhver smak.

Søndag blir det utfart til Saalburg, med en gammel Kohorts-forlegning ved Romerrikets grense mot Goterne. Et bra sted å ha konsert med bl. a. latinske og tyske tekster. The Romans meets the Goths? Med sanger på engelsk, norsk og samisk i tillegg, kan dette bli et nytt Babel.

Vi tror dette blir nok en fin kor-opplevelse!

Kategorier
Nyheter

Korstunt på Oslo S

Korstunt på Oslo S

30. mai var 5 sangere fra Abildsø bygdekor med på Oslo Operafestivals korstunt på Oslo S. Midt i ettermiddags-trafikken spilte et el-piano opp, og Rein Alexander begynte på «Slavekoret» fra Verdis opera Nebukanesar. Folk stimlet sammen, og etterhvert begynte fler og fler av dem å synge med, mens de studerte avisen sin ivrig. Til slutt kom også et periferikor inn, til økende forbauselse for de mange reisende som plutselig befant seg midt inne i et stort kor. Artig opplevelse for oss sangere!

 Se video fra stuntet her: http://www.youtube.com/watch?v=IMnw0SVaoYg

Kategorier
Nyheter

Kjetil Aamann av Glødenøtt.

På korets siste øvelse med Kjetil, presenterte Ridderskapsforstanderen korets første Ridder. For dem av korets medlemmer som ikke var tilstede, og eventuelle andre som måtte ha interesse av det, gjengis presentasjonen her:

Abildsø bygdekors Ridderskapsforvalters presentasjon 10. Juni 2010.

 Abildsø bygdekor har tradisjonelt flere utvalg og komiteer. De er valgt på årsmøtet, eller oppnevnt av styret. De kan være selvoppnevnt, eller bare dukker opp uten at alle helt forstår hvordan.

 Jeg står her nå som som Ridderskapsforvalter, en typisk representant for det siste. Og for å unngå ethvert saklige spørsmål om det er berettiget at jeg står her, vil jeg rett og slett si at det er et KALL.

Det skjedde i de dager, midt i det 3. millenniums 1. decennium, at Inger Marie og jeg besøkte Erkebiskopens gård i Nidaros, der bl.a. Norges kronregalier er utstilt. Men der var også en utstilling om viktige menn i vår historie. Og det var der jeg så et tegn, over 400 år gammelt, som mens jeg betraktet det, sto tydelig frem for meg.

Ekorn og GlødenøttDet var denne figuren her, et ekorn med en rødglødende nøtt i ”hendene”. Vi hadde da innøving av bl. a. ”Kimer, I klokker” til vår Jule-CD friskt i minne, og det er heller ikke nå lenge siden Kjetil brukte dette bildet for å heve vår fremføring. Det sto klart for meg at dette var et bilde på Kjetil.

Abildtræ og Glødenøtt

Og da jeg så hva figuren sto fremfor, ble det tydelig at dette ikke bare gjaldt Kjetil. For der var et ”Abild-træ” som bar flott frukt. Et klart bilde på Abildsø bygdekor under Kjetils veiledning.

På denne bakgrunn føler jeg at jeg har all den fullmakt jeg trenger for hedre Kjetil ved å utrope ham til den første Ridder av Abildsø bygdekor.

 Og Kjetil, siden vi er et kor er det en glede for meg å utrope deg til: ”Kantoridder Kjetil Aamann av Glødenøtt”, og jeg ber deg komme frem og motta dette beviset på vår takknemlighet for det du har vært for oss.

           Aamann av Glødenøtt

Som dere kan se, er hjelmen hans prydet med et symbol på Abildsø Bygdekor, sammen med symbolene for hans pedagogikk, som også går igjen på skjoldet. Hjelmen kan synes noe bulket etter strabasene, men den har hjelmklede i korets forskriftsmessige høytidelige farger, svart og sølv.
 Jeg håper du kan finne en plass til denne der den kan vise andre hvor mye vi setter pris på deg, og forhåpentligvis minne deg om de gode opplevelsene vi har hatt sammen.

 

 

Kategorier
Nyheter

Fra VAMP til BROADWAY

Konsert med Broadway-repertoar.

Ja ja, det er kanskje noen i koret som har lyst til å synge dette, var nok min første tanke da jeg hørte igjennom dette. Førsteinntrykket var en mengde brokker som det var vanskelig å finne noen sammenheng i. OG I TILLEGG SKULLE ALT LÆRES UTENAT, OG ATTPÅTIL MED LITT KOREOGRAFI. Jeg tenkte nok at det her lå miner nok til å kunne sprenge koret.

Men som lojal korsanger prøver man jo å gjøre sitt beste, og med hjelp fra Kjetil og prosjekt-CD-en falt en og en bit på plass, og det ble gøy å synge. Og da koreograf Turid tilpasset bevegelsene til vår høyeste kollektive yteevne, var det et Kor med «GÅ PÅ»-humør som entret scenen. Alt ble ikke bra, men vi klarte å synge med humør, og det satte de fleste i salen pris på, såvidt vi hørte.

Sammen med korturen, ble dette en fin slutt på samarbeidet med Kjetil.

Kategorier
Nyheter

Mot Garda-tur med Kjetil som super-vikar

Hotel Palme, inngang

Etter at Marianne prioriterte andre oppgaver, var vi så heldige å få Kjetil til å ta over dirigentpinnen mens vi søkte etter ny fast dirigent. Selv om Broadway-repertoaret fikk mest oppmerksomhet gjennom våren, var det Garda-turen som var første store mål for våren. Tomm gjorde som vanlig solid arbeid med turforberedelsene, med bistand fra Marit G. Se Reiseprogram til Italiatur. Vi hadde mange fine turopplevelser, og god konsertfølelse både i Verona og Garda.

Kategorier
Nyheter

Departementenes Juleandakt 2009-12-22

I år ble vi invitert til å bidra med sang på Juleandakten for de ansatte i departementene.

Der sang vi innledningsvis: You raise me up, I’ll be home, og I will sing with the Spirit.

Det ble en hyggelig avslutning på koråret 2009 for oss også, med kunstnerisk innslag også fra presten, gateprest Carl Petter Opsahl. Han spilte sin versjon av Mary’s boychild, samt sin egen halling, Flesh became song, begge på klarinett.

Templet hornorkester spilte også, og vi avsluttet med våre sanger: Det lyser i stille grender, Ding dong Merrily, og The Peace of God, samt Deilig er jorden sammen med alle fremmøtte.

Opptak av andakten for distribusjon som Nett-TV, finnes på regjeringens hjemmesider: http://media01.smartcom.no/Microsite/dss_01.aspx?eventid=4896

TAKK FOR I ÅR !

Kategorier
Nyheter

Deltakelse i Sangerforums korkonkurranse i Oslo, 24.10.2009

Korkonkurransen-09102424. oktober sto vi spente på podiet for å vise vårt beste i KORKONKURRANSE.

Vi sang Gunnar Erikssons arrangement av «Gjedines bådnlåt» og «Och jungfrun hon går i ringen» i Hugo Alfvéns sats.

Jeg tror de fleste av oss følte at vi fikk ut omtrent det Marianne hadde klart å drille oss på. Og da må vi vel være fornøyd? (Men det hadde jo vært morsomt å komme blant beste halvpart av korene?) Det skal bli interessant å høre hva dommerne mente om sangene våre.

Dommerne kåret i alle fall det koret jeg syntes var best, til vinner. Så de kan være verd å lytte til.

Kategorier
Nyheter

Konsert i Santa María Donostia

donostia_santa_maria.JPG Edvard Grieg, Josef Rheinberger, Tomas Luis de Victoria og Felipe Gorriti var noen av komponistene som sto på programmet da Abildsø Bygdekor sang i domkirka Santa María i Donostia (San Sebastian) den 10. mai 2008. Sammen med Abildsø Bygdekor sang fire baskiske kor, Donosti Ereski og Ereskitxo (også fra Donostia), Laskorain fra Tolosa og Eskifaia fra Hondarribia. I tillegg til korene medvirket orkesteret Et Inkarnatus og organisten Gerardo Rifón.

Konserten var det kulturelle høydepunktet i en konferanse om norsk kultur som ble arrangert i Donostia i forbindelse med korets besøk. Selv om norsk musikk utgjorde størstedelen av konsertprogrammet, ble den avsluttet med et stykke baskisk musikk som var arrangert spesielt for anledningen for barnekor, blandakor og strykeorkester. En innspilling av dette stykket, Muxu bat (et kyss), kan du høre her.