Tidligere dirigenter

Fra 2016 – 2023. Jan Helge Trøen
Han har en usedvanlig bred musikalsk bakgrunn, også internasjonalt. Han har vært prosjektleder for World Festival Choir og hatt en rekke innstuderingsoppdrag i Norden, England, USA og Australia for dirigenter som for eksempel Lorin Mazel og med store korverk som Reqiem av Berlioz, Fauré og Verdi samt Orffs Carmina Burana og Händels Messias. Han har vært fast dirigent for bl.a. Valenkoret og Sandefjord Jentekor, magister og korleder ved musikkskoler i Stockholm og musikalsk leder for Steinvikholm Musikkteater. Han var ansatt som produsent ved Den Norske Opera & Ballet, der han i en årrekke hadde ansvar for DNO & Bs reisevirksomhet og gjestespill i Operahuset. De siste årene har han innstudert Carmina Burana og Messias i Longyearbyen. Jan Helge Trøen er født i 1948 i Nord-Trøndelag og har sin hoved-utdannelse i musikk fra Universitetet i Oslo
Frem til 2016: Mick Aspen Melby
Mick Aspen Melby fra Trysil er dirigent, sanger og pedagog, bosatt i Oslo. Han har seks års høyere utdanning innen kordirigering fra Norges musikkhøgskole, hvor han studerte med Vivianne Sydnes og Grete Pedersen. De senere årene har Mick jobbet fast med flere kor i Oslo-området.

Frem til 2010: Kjetil Aamann
Kjetil; du ble i takknemlighet hedret og utropt til den første Ridder av Abildsø Bygdekor.

Flere tidligere og dyktige ABK-dirigenter:

  • Ida Tingstein, har utdannelse i kordirigering og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun har studert klassisk sang med Mona Julsrud og Folke Bengtsson, samt musikkpedagogikk ved samme institusjon.
  • Marianne Oulie Wiik, pianist, dirigent, foredragsholder, kursleder, motivator
  • Grete Berntzen
  • Lars Kristian Berg, synger bass i ABK og stiller velvillig opp som dirigent for koret når det trengs!
  • Randi Forselv, dirigenten som startet koret i 1983