Kategorier
Nyheter

Konsert i Santa María Donostia

donostia_santa_maria.JPG Edvard Grieg, Josef Rheinberger, Tomas Luis de Victoria og Felipe Gorriti var noen av komponistene som sto på programmet da Abildsø Bygdekor sang i domkirka Santa María i Donostia (San Sebastian) den 10. mai 2008. Sammen med Abildsø Bygdekor sang fire baskiske kor, Donosti Ereski og Ereskitxo (også fra Donostia), Laskorain fra Tolosa og Eskifaia fra Hondarribia. I tillegg til korene medvirket orkesteret Et Inkarnatus og organisten Gerardo Rifón.

Konserten var det kulturelle høydepunktet i en konferanse om norsk kultur som ble arrangert i Donostia i forbindelse med korets besøk. Selv om norsk musikk utgjorde størstedelen av konsertprogrammet, ble den avsluttet med et stykke baskisk musikk som var arrangert spesielt for anledningen for barnekor, blandakor og strykeorkester. En innspilling av dette stykket, Muxu bat (et kyss), kan du høre her.

Av helgetenor

Korets notetroll, som må legge om til en mer ansvarlig stil i kraft av utvidet tillit. Nå skal jeg også gjøre mitt beste for å forvalte korets notearkiv.